Rodo

Czym jest RODO

W dniu 25 maja 2018 roku zaczęły obowiązywać przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – zwanego dalej „RODO”, „Rozporządzenie RODO” lub „ogólne rozporządzenie o ochronie danych”.

W związku tym, chcielibyśmy Was poinformować o związanych z tym sprawach:

Kto jest administratorem Waszych danych?

Administratorem Waszych danych osobowych jest Stamex Spółka Jawna A.Marcinek, W.Tabaczek, J.Mulak  z siedzibą w Rzeszowie, ul. Przemysłowa 14, 35-105 Rzeszów, z adresem korespondencyjnym: Lublin ul. Chemiczna 19, 20-329 Lublin.

Jakie dane pozyskujemy od Was?:

  1. imię i nazwisko;
  2. nazwa firmy przedsiębiorcy;
  3. adres zamieszkania/siedziby lub adres do korespondencji;
  4. Numer Identyfikacji Podatkowej (NIP);
  5. numer telefonu;
  6. adres poczty elektronicznej (e-mail).

Po co pozyskujemy Wasze dane?:

Wasze dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust 1 pkt a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych w celu:

  1. rejestracji konta Klienta w Sklepie Internetowym Autochemia.pl;
  2. zapewnianie obsługi Klienta, w tym zakładanie i zarządzenia Kontem Klienta;
  3. realizacji Zamówienia, zawarcia i wykonania Umowy Sprzedaży;
  4. wystawiania i przesyłania dokumentów księgowych (w tym faktur VAT) w związku z transakcjami zawieranymi przez Klientów w Sklepie Internetowym Autochemia.pl;
  5. kontaktowania się drogą elektroniczną, telefoniczną albo pocztą tradycyjną w uzasadnionych przypadkach dotyczących udzielania Klientowi informacji pomocnych w korzystaniu ze sklepu internetowego czy też zapewniania pomocy technicznej odnośnie konta Klienta i prowadzonych przez niego operacji w Sklepie Internetowym Autochemia.pl.
  6. kontaktowania się z Klientem, poprzez dostępne kanały komunikacji, w tym w celach związanych z realizacją Umowy Sprzedaży, obsługą Klienta, prowadzenia mailingu zawierającego informacje handlowe, informacje odnośnie funkcjonowania i wprowadzanych zmian oraz inne informacje istotne z punktu działania Sklepu Internetowego Autochemia.pl;
  7. rozpatrywania reklamacji;
  8. w celach marketingowych – w przypadku wyrażenia na to przez Klienta zgody.
Jak długo przechowujemy Wasze dane?:

Wasze dane osobowe będą przechowywane przez okres w którym nabywacie produkty poprzez Sklep Internetowy Autochemia.pl albo do momentu zakończenia funkcjonowania Sklepu Autochemia.pl

Jakie sa Wasze prawa odnośnie danych, które od Was pobraliśmy?:

Posiadacie prawo do:

  1. dostępu do treści swoich danych;
  2. sprostowania danych;
  3. usunięcia danych;
  4. ograniczenia przetwarzania danych;
  5. przenoszenia danych;
  6. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
  7. cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. wniesienia skargi do UODO, gdy uznacie iż przetwarzanie Waszych danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

W przypadku gdy zdecydujecie się skorzystać z przysługujących Wam praw, powinniście zwrócić się do administratora danych osobowych pisząc wiadomość e-mail na adres: biuro@stamex.pl albo wysyłając wiadomość pocztą tradycyjną na adres korespondencyjny: Stamex, Chemiczna 19, 20-329 Lublin

Chcielibyśmy, żebyście mieli świadomość, że:
  • Podanie przez Was danych osobowych jest dobrowolne.
  • Podanie przez Was danych osobowych jest warunkiem zawarcia Umowy Sprzedaży w Sklepie Internetowym Autochemia.pl, a tym samym dokonywania zakupów w Sklepie Internetowym Autochemia.pl.

Pełny tekst Rozporządzenia RODO dostępny jest pod adresem:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel